5/5 stjerner

byRavn.dk

Priser inkl. fortolling og mva.

Alle priser er inkl. fortolling og merverdiavgift, slik at den prisen du betaler for produktet eller produktene i nettbutikken vår, er den endelige prisen for varen. Selv om du bestiller for mer enn 350 kr (grense for toll og avgiftsfri handel med utenlandske nettbutikker), betaler du ingen merkostnader, f.eks. toll, merverdiavgift eller ekspedisjonsgebyr, fordi byRavn fortoller selv varer som sendes til Norge.

Fri frakt

Få fri frakt ved kjøp for minimum 649,-

For å få fri frakt, skal du kjøpe for minimum 649,- eksklusiv frakt og etter en eventuell fratrukket rabatt.

Levering

Hos byRavn fokuserer vi på rask levering

Vi sender ordren din med helthjem, PostNord eller DHL. Ordren din sendes som pakke og leveres med sporing.

Du velger selv hvilken leveringsmetode du ønsker:

  • HeltHjem - Pakke med sporing – kr 59,- (inkl. mva.): Pakken kan spores underveis og leveres på dørmatten eller i postkassen*
  • PostNord - Hent i butikk - Pakke med sporing - kr 109,- (inkl. mva.): Pakken kan spores underveis og leveres på ditt nærmeste hentested
  • DHL Express - kr 399,- (inkl. mva.): Pakken kan spores underveis og leveres på din adresse

*HeltHjem (hjemmelevering) leverer til ca. 85 % av alle adressene i Norge. Hvis du har en adresse som ikke inngår i HeltHjem hjemmelevering, leveres pakken din som "Hent i butikk". 

helthjem informerer at bestillinger leveres 2-5 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

DHL informerer at bestillinger leveres 1-2 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

helthjems opplyste leveringstider:

Østlandet og Agder: 2-3 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

Vestlandet og Trøndelag: 3-4 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

Nord-Norge: 4-5 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

Bestillinger som sendes med helthjem sendes 2 ganger i uken. Ved høytider sender vi daglig (farsdag, morsdag og jul).

DHLs opplyste leveringstider:  

DHL leverer vanligvis dagen etter at vi har sendt ordren din. I bestemte områder er leveringstiden 2 dager. På denne siden har vi samlet alle postnumre der leveringstiden ifølge DHL er opptil 2 virkedager. Hvis du bestiller levering med DHL og du bestiller før kl. 12.00 på en virkedag, sender vi ordren din samme dagen.

Bestilling av bordkort kan medføre litt lengre leveringstid uansett om de leveres med helthjem eller DHL.

Når vi informerer om tidsfrister, forholder vi oss til de leveringstidene som helthjem og DHL har. Vi kan selvsagt ikke garantere at helthjem og DHL overholder sine leveringstider, men vi garanterer at vi sender bestillingen din slik at den kommer fram tidsnok forutsatt at helthjem og DHL overholder sine leveringstider.

Forsinket bestilling

Hvis du ikke har mottatt bestillingen din 4-5 virkedager etter at vi har sendt den, vennligst kontakt oss slik at vi kan løse dette så raskt som mulig.

Husk å oppgi den riktige adressen:

Husk å sjekke e-postadresse og leveringsadresse før du godkjenner ordren din.

Forsendelsen kan ikke leveres hvis:

  • Du har oppgitt feil adresse
  • Du mangler å fylle ut hele adressen (for eksempel glemt å skrive husnummer)
  • Navnet ditt ikke står på postkassen

Kundeservice hos byRavn:

Det er viktig for oss i byRavn at kundeservicen vår er på topp. Vi gjør alltid det beste vi kan for at kundene våre får ordrene sine så raskt som mulig. For deg betyr det at hvis det oppstår problemer med forsendelsen din, reagerer vi kjapt og vi kontakter gjerne postverket på dine vegne.

Hvis forsendelsen din mangler, gjelder følgende vilkår:

Når vi sender pakker og brev med sporing, er det avgjørende for helthjem, PostNord og DHL at følgende informasjon er korrekt når forsendelsen skal leveres:
Kunden skal alltid opplyse 100 % korrekt adresse, det vil si korrekt navn, adresse, husnummer, leilighetsnummer, postnummer, by osv.
Hvis forsendelsen skal leveres på adressen og ikke i en pakkebutikk, er det viktig at postkassen er tydelig merket med mottakerens navn.

Hvis kunden har opplyst feil adresse og forsendelsen skal sendes på nytt, er det kundens ansvar å dekke for de ekstra kostnadene ved ny forsendelse.

Hvis forsendelsen din mangler og opplysningene ovenfor er korrekte, sender byRavn en ny pakke til deg så raskt som mulig og dekker de ekstra kostnadene ved ny forsendelse. Dersom fraktfirmaet er ansvarlig for manglende pakke, kan ordren ikke annulleres/refunderes, men som tidligere nevnt sikrer byRavn alltid at pakken kommer frem.

Lær forandrer farge med tiden

oktober 16, 2017

Se hvordan lær forandrer farge med tiden

STUDIE: Se hvordan lær forandrer farge med tiden

Vi får ofte spørsmål om fargene på læret vårt og kundene våre er ofte i tvil om hvilken farge de skal velge. Det er veldig vanskelig å vise de riktige fargene på bilder og det er også vanskelig å forklare og forstå hvordan enkelte farger endrer seg med tiden, mens andre farger nesten ikke forandrer seg. Vi har derfor skrevet denne artikkelen der vi prøver å illustrere hvordan læret utvikler seg med tiden.

Lær forandrer farge når det blir utsatt for sollys

Vi har laget et eksperiment fordi vi ved at enkelte farger lær endrer farge når det blir eksponert for sollys. Derfor har vi lagt noen lærstykker i vinduskarmen som daglig har blitt eksponert for sollys.

På bildet ovenfor kan du se hvilke farger lær vi har testet. På lærstykket til venstre står fargen på læret og på de resterende lærstykkene fremgår det hvor mange dager det enkelte stykket har blitt eksponert for sollys.

Eksperimentet vårt viser at især det lyse læret (natur) forandrer farge med tiden. Fordi det lyse læret er ubehandlet, opptar det farge når det utsettes for sollys, akkurat som du og jeg blir brune når vi oppholder oss i solen. De andre lærfargene endrer nesten ikke farge fordi de er behandlet/farget og derfor holder fargen mye bedre.

På bildet nedenfor kan du se hvordan det lyse læret (natur) skifter farge. Etter 30 dager i vinduskarmen, blir det lyse læret nesten som det konjakkfargede læret.

Se hvordan lær forandrer farge med tiden

Når læret forandrer farge, kan det skyldes flere faktorer

Det er ikke bare sollys som påvirker farge på læret. Det lyse læret endrer spesielt farge når det utsettes for fett og berøring. 

På bildet nedenfor kan du se to nøkkelringer der den ene er helt ny og den andre har vært brukt i ca. ett år. Felles for begge nøkkelringer er at de er laget i lyst kjernelær. Den brukte nøkkelringen har fått en vakker varm og mørk farge fordi den har blitt utsatt for sollys, fett og berøring.

Vi synes at det er veldig flott at det lyse læret endrer farge med tiden og at bruken er med til å gi nøkkelringen en vakker patina.

Selvsagt synes vi at nøkkelringen også er fin når den er helt ny, men samtidig blir den enda finere av den flotte patinaen som den får etterhvert.