Spar opptil 25% på Morsdagsgaven & Valentinsgaven

5/5 stjerner

byRavn.no

Fri frakt ved kjøp over 649 kr Leveringstid: 1-5 virkedager

Lær forandrer farge med tiden

Se hvordan lær forandrer farge med tiden

STUDIE: Se hvordan lær forandrer farge med tiden

Vi får ofte spørsmål om fargene på læret vårt og kundene våre er ofte i tvil om hvilken farge de skal velge. Det er veldig vanskelig å vise de riktige fargene på bilder og det er også vanskelig å forklare og forstå hvordan enkelte farger endrer seg med tiden, mens andre farger nesten ikke forandrer seg. Vi har derfor skrevet denne artikkelen der vi prøver å illustrere hvordan læret utvikler seg med tiden.

Lær forandrer farge når det blir utsatt for sollys

Vi har laget et eksperiment fordi vi ved at enkelte farger lær endrer farge når det blir eksponert for sollys. Derfor har vi lagt noen lærstykker i vinduskarmen som daglig har blitt eksponert for sollys.

På bildet ovenfor kan du se hvilke farger lær vi har testet. På lærstykket til venstre står fargen på læret og på de resterende lærstykkene fremgår det hvor mange dager det enkelte stykket har blitt eksponert for sollys.

Eksperimentet vårt viser at især det lyse læret (natur) forandrer farge med tiden. Fordi det lyse læret er ubehandlet, opptar det farge når det utsettes for sollys, akkurat som du og jeg blir brune når vi oppholder oss i solen. De andre lærfargene endrer nesten ikke farge fordi de er behandlet/farget og derfor holder fargen mye bedre.

På bildet nedenfor kan du se hvordan det lyse læret (natur) skifter farge. Etter 30 dager i vinduskarmen, blir det lyse læret nesten som det konjakkfargede læret.

Se hvordan lær forandrer farge med tiden

Når læret forandrer farge, kan det skyldes flere faktorer

Det er ikke bare sollys som påvirker farge på læret. Det lyse læret endrer spesielt farge når det utsettes for fett og berøring. 

På bildet nedenfor kan du se to nøkkelringer der den ene er helt ny og den andre har vært brukt i ca. ett år. Felles for begge nøkkelringer er at de er laget i lyst kjernelær. Den brukte nøkkelringen har fått en vakker varm og mørk farge fordi den har blitt utsatt for sollys, fett og berøring.

Vi synes at det er veldig flott at det lyse læret endrer farge med tiden og at bruken er med til å gi nøkkelringen en vakker patina.

Selvsagt synes vi at nøkkelringen også er fin når den er helt ny, men samtidig blir den enda finere av den flotte patinaen som den får etterhvert.
Velkommen til byRavn

Vi har lagt merke til at du besøker oss fra en norsk IP-adresse,
og vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på at vi også har et norsk nettsted.

Gå til den norske nettbutikken

Fortsett til den danske nettbutikken

Välkommen till byRavn

Vi har lagt märke till att du besöker oss från en svensk IP-adress,
och vi vill göra dig uppmärksam på att vi även har en svensk hemsida.

Gå till den svenska webbshopen

Fortsätt till den danska webbshopen