Levering

Tidsfrister for bestilling til farsdag (11. november 2018).

Alle bestillinger sendes med Helthjem. Helthjem opplyser om følgende tidsfrister for bestilling til farsdag (11. november 2018):

  • Oslo og Bergen: 7. november kl. 15.00*
  • Østlandet og Agder: 7. november kl. 15.00*
  • Vestlandet og Trøndelag: 6. november kl. 13.00*
  • Nord-Norge: 5. november kl. 13.00*

Vi anbefaler å bestille så tidlig som mulig.

*Når vi informerer om tidsfrister, forholder vi oss til de leveringstidene som helthjem har.
Vi kan selvsagt ikke garantere at helthjem overholder sine leveringstider, men vi garanterer at vi sender bestillingen din slik at den kommer fram tidsnok forutsatt at helthjem overholder sine leveringstider.

Hos byRavn fokuserer vi på rask levering

Vi sender ordren din med helthjem. Ordren din sendes som pakke og leveres med sporing.

Du velger selv hvilken leveringsmetode du ønsker:

  • HeltHjem - Pakke med sporing – kr 49,- (inkl. mva.): Pakken kan spores underveis og leveres på dørmatten eller i postkassen*
  • Hent i butikk - Pakke med sporing - kr 99,- (inkl. mva.): Pakken kan spores underveis og leveres på ditt nærmeste hentested

* Vi benytter distribusjonstjenesten HeltHjem for levering av produktene dine. I de få områdene som ikke dekkes av HeltHjem, sender vi med PostNord. Når bestillinger sendes med PostNord, leveres forsendelser på ditt nærmeste hentested.

helthjem informerer at bestillinger leveres 2-5 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

helthjems opplyste leveringstider:

Østlandet og Agder: 2-3 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

Vestlandet og Trøndelag: 3-4 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

Nord-Norge: 4-5 virkedager etter at de er sendt fra verkstedet vårt.

Vi sender ordrer 2 ganger i uken. Ved høytider sender vi daglig (farsdag, morsdag og jul).

Bestilling av bordkort kan medføre litt lengre leveringstid.

Når vi informerer om tidsfrister, forholder vi oss til de leveringstidene som helthjem har.

Vi kan selvsagt ikke garantere at helthjem overholder sine leveringstider, men vi garanterer at vi sender bestillingen din slik at den kommer fram tidsnok forutsatt at helthjem overholder sine leveringstider.

Forsinket bestilling

Hvis du ikke har mottatt bestillingen din 4-5 virkedager etter at vi har sendt den, vennligst kontakt oss slik at vi kan løse dette så raskt som mulig.

Husk å oppgi den riktige adressen:

Husk å sjekke e-postadresse og leveringsadresse før du godkjenner ordren din.

Forsendelsen kan ikke leveres hvis:

  • Du har oppgitt feil adresse
  • Du mangler å fylle ut hele adressen (for eksempel glemt å skrive husnummer)
  • Navnet ditt ikke står på postkassen

Fri frakt

Få fri frakt ved kjøp for minimum 649,-

For å få fri frakt, skal du kjøpe for minimum 649,- eksklusiv frakt og etter en eventuell fratrukket rabatt.

Lær forandrer farge med tiden

Oktober 16, 2017

Lær forandrer farge med tiden

STUDIE: Se hvordan lær forandrer farge med tiden

Vi får ofte spørsmål om fargene på læret vårt og kundene våre er ofte i tvil om hvilken farge de skal velge. Det er veldig vanskelig å vise de riktige fargene på bilder og det er også vanskelig å forklare og forstå hvordan enkelte farger endrer seg med tiden, mens andre farger nesten ikke forandrer seg. Vi har derfor skrevet denne artikkelen der vi prøver å illustrere hvordan læret utvikler seg med tiden.

Lær forandrer farge når det blir utsatt for sollys

Vi har laget et eksperiment fordi vi ved at enkelte farger lær endrer farge når det blir eksponert for sollys. Derfor har vi lagt noen lærstykker i vinduskarmen som daglig har blitt eksponert for sollys.

På bildet ovenfor kan du se hvilke farger lær vi har testet. På lærstykket til venstre står fargen på læret og på de resterende lærstykkene fremgår det hvor mange dager det enkelte stykket har blitt eksponert for sollys.

Eksperimentet vårt viser at især det lyse læret (natur) forandrer farge med tiden. Fordi det lyse læret er ubehandlet, opptar det farge når det utsettes for sollys, akkurat som du og jeg blir brune når vi oppholder oss i solen. De andre lærfargene endrer nesten ikke farge fordi de er behandlet/farget og derfor holder fargen mye bedre.

På bildet nedenfor kan du se hvordan det lyse læret (natur) skifter farge. Etter 30 dager i vinduskarmen, blir det lyse læret nesten som det konjakkfargede læret.

Når læret forandrer farge, kan det skyldes flere faktorer

Det er ikke bare sollys som påvirker farge på læret. Det lyse læret endrer spesielt farge når det utsettes for fett og berøring. 

På bildet nedenfor kan du se to nøkkelringer der den ene er helt ny og den andre har vært brukt i ca. ett år. Felles for begge nøkkelringer er at de er laget i lyst kjernelær. Den brukte nøkkelringen har fått en vakker varm og mørk farge fordi den har blitt utsatt for sollys, fett og berøring.

Vi synes at det er veldig flott at det lyse læret endrer farge med tiden og at bruken er med til å gi nøkkelringen en vakker patina.

Selvsagt synes vi at nøkkelringen også er fin når den er helt ny, men samtidig blir den enda finere av den flotte patinaen som den får etterhvert.